Gravid kvinde med hænderne på maven der har øget fertilitet

5 tips för kvinnor för bättre fertilitet: Förstå din kropp

Att bli gravid är inte alltid lätt. Många kvinnor kämpar med frågor som: "Varför blir jag inte gravid? " eller "Vad kan jag göra för att förbättra mina chanser att bli gravid?" .

I den här guiden kommer vi att dyka ner i 5 viktiga tips som kan hjälpa dig att förstå och förbättra din fertilitet och öka din kunskap om ägglossning, graviditet och hälsotester.

Tillbaka till blogg
Menstruationscyklus Illustration

Tips 1

Känn din cykel

Att förstå din cykel är det första steget i din fertilitetsresa. Genom att spåra din cykel kan du identifiera när du har ägglossning, vilket är den bästa tiden att försöka bli gravid. Det finns appar och kalendrar som kan hjälpa dig att hålla reda på detta.

Du kan också mäta din fertilitetsnivå med ett fertilitetstest . Detta är ett hemtest som gör att du enkelt kan se om du går igenom klimakteriet eller har andra utmaningar relaterade till att bli gravid.

Billede af sund mad herunder bær, kerner, nødder og spinat

Tips 2

Äta hälsosamt

Det kan låta banalt, men din kropp behöver rätt näringsämnen för att fungera optimalt. Detta gäller särskilt när det kommer till graviditet.

Se till att du äter en balanserad kost rik på frukt, grönsaker, fullkorn och protein.

  • Undvik bearbetade livsmedel och för mycket socker.
  • Ät ekologiskt för att undvika hormonstörningar.
  • Håll koll på din järnnivå

Många kvinnor i Danmark lider av en för låg järnhalt. Järnbrist kan få konsekvenser på både kort och lång sikt. Även för din fertilitet.

Om du vill hålla koll på din järnnivå kan du köpa ett hemmaprov på järnnivån.

En kvinde der strækker ud efter at have dyrket motion

Tips 3

Träning

Regelbunden träning hjälper till att reglera dina hormoner och förbättrar din allmänna hälsa. Det behöver inte vara intensiv träning – även en daglig promenad kan göra skillnad. Kom dock ihåg att rådfråga din läkare innan du börjar med en ny träningsrutin, särskilt om du inte har så mycket erfarenhet av träning.

Om du har svårt att gå ner i vikt kan det vara en idé att testa din ämnesomsättning.
Din metabola funktion har stor inverkan på din allmänna hälsa och kan för många sätta stopp för deras önskan att gå ner i vikt.

Undersök din metaboliska funktion med ett hemmetabolismtest

En person der ryger en cigaret

Tips 4

Undvik skadliga vanor och könssjukdomar

Rökning, alkoholkonsumtion och stress kan alla ha en negativ inverkan på din fertilitet. Överväg att söka stöd om du kämpar för att bryta dessa vanor. Dessutom är det viktigt att vara medveten om könssjukdomar som klamydia , som kan påverka fertiliteten och göra det svårt att bli gravid.

Om du är osäker på om du har klamydia kan du få ett klamydiasnabbtest och få svar på 10 minuter.

En gravid kvinder der står udenfor og holder på sin mave

Tips 5

Få rätt vitaminer och mineraler

Det bästa du kan göra för att få i dig alla de viktigaste vitaminerna och mineralerna är att äta hälsosamt.

Det är dock inte alltid lätt varför det de senaste åren har funnits en stor marknad för olika kosttillskott.

Medan många kosttillskott hävdar att de förbättrar fertiliteten, är det viktigt att välja de som stöds av vetenskaplig forskning. Folsyra och D-vitamin är två kosttillskott som ofta rekommenderas för kvinnor som försöker bli gravida.

Du kan enkelt testa din D-vitaminnivå med ett hemtest för D-vitamin.

Testa din hälsa hemma och få svar på dina frågor

Vi vet hur frustrerande det kan vara att förstå fertilitetens värld. Därför har vi på Nordic Tests gjort det enkelt för dig. Vill du veta om du får i dig tillräckligt med D-vitamin, som är så viktigt för din fertilitet? Eller är du nyfiken på hur väl din kropp är förberedd för graviditet? Kanske vill du bara ha sinnesfrid och kolla efter klamydia eller gonorré. Hur som helst, vi finns här för dig. Vi finns tillgängliga på chatten alla vardagar 10:00-18:00, och står redo att hjälpa till att svara på dina frågor.

Våra tester är enkla att använda och ger dig snabba, exakta svar. Inga svåra instruktioner eller långa väntetider. Vi erbjuder snabb leverans direkt till din dörr. För vi tror att alla förtjänar att ha överblick över sin hälsa. Ta första steget med oss. Vi är med dig hela vägen.

Källor:

1. Nätläkare

2. Triangeln

3. Babyinstitutet

4. WebMD

Köp ett hälsotest idag

Testa dig själv hemma och ta din hälsa i egna händer

1 av 17